ca / es
Paula Díaz de Quijano Ezpeleta
06 abr. 2018
Institut Torrent dels Alous
Rubí

L’exemple escollit és l’anestèsia, que es basa en l’ús de fàrmacs que serveixen per a bloquejar la sensibilitat tant tàctil com dolorosa d’un pacient. Els primers anestèsics van ser el cloroform i èter components de l’èter etílic; tot i que amb el pas del temps, l’anestèsia s’ha anat classificant segons la seva funció i l’han dividit en tres pilars fonamentals: hipnosis i amnèsia, l’analgèsia i el bloqueig motor. L’he escollit per diversos motius. Primerament, és una branca de la medicina molt parlada en la meva família perquè un dels membres és anestesista. A més que en algunes situacions ha estat de vital importància en el meu entorn i penso que és un gran exemple que reflecteix que la química ens envolta.

La química en l’anestèsia

Pin It on Pinterest