ca / es
02 febr. 2015

Un dels materials més resistents que es coneixen és el Kevlar®. Va ser descobert de forma casual per la química nord-americana Stephanie Kwolek a finals dels anys 60 i les seves propietats fonamentals són l’elevada duresa, la resistència a la temperatura i la seva baixa densitat.

Si volem un material molt dur, resistent a la penetració o al tall, i molt lleuger, el Kevlar® sol formar part de la solució. Un grandíssim nombre d’aplicacions aprofiten aquesta combinació de característiques: el Kevlar® 29 s’empra fonamentalment en cascs i armilles protectores; el Kevlar® 49 s’utilitza per a cosir veles de vaixell, per a fabricar caiacs, parts d’avió, turbines o cables i d’altres aplicacions on es requereix una major flexibilitat. Així mateix, combinat amb altres compostos com la fibra de carboni, permet produir materials amb diferents propietats i usos.

Dur i resistent

Pin It on Pinterest