ca / es
02 febr. 2015

Quina relació tenen el model atòmic i els nous smartphones? La capacitat de produir pantalles cada vegada més fines i flexibles ha estat possible gràcies a la utilització de nous materials que emeten llum de diferents longituds d’ona (blau, vermell, groc o verd) quan se’ls aplica corrent elèctric. Aquesta nova tecnologia es coneix com OLED (Organic Light-Emitting Diodes) i es basa en l’ús de materials polimèrics flexibles que permeten conduir l’electricitat, i compostos orgànics que permeten l’emissió de llum per generar les imatges.

Un exemple dels polímers utilitzats és el grafè. Aquest material, flexible i transparent, està format per anells de benzè fusionats disposats com un rusc d’abelles. D’aquesta manera, els electrons dels àtoms de carboni es poden deslocalitzar per tota la superfície polimèrica i conduir l’electricitat per tota l’estructura. A més de tenir un suport flexible, cal que el corrent activi els píxels de la pantalla i es generi llum per formar les diferents imatges. Aquesta luminescència s’aconsegueix per mitjà dels díodes OLED.

Els dispositius mòbils del futur

Pin It on Pinterest