ca / es
02 febr. 2015

Els plàstics són el pal de paller de la innovació en la tecnologia química. Des dels anys 50 en endavant, empreses com BASF, Dow Chemical o DuPont han liderat aquesta revolució tecnològica, amb polímers com el polipropilè, el poliestirè o el policlorur de vinil. En l’actualitat, la recerca puntera lluita per aconseguir plàstics biocompatibles i biodegradables per reduir l’impacte ambiental d’aquesta revolució.

L’estructura polimèrica del plàstic té l’avantatge de fer-lo molt durador i resistent però té l’inconvenient de ser molt poc biodegradable. En els darrers 60 anys s’han llençat a la brossa més de mil milions de tones de plàstic que trigaran segles a degradar-se de forma natural. Darrerament, la recerca ha avançat molt en aquest aspecte i s’han dissenyat alguns plàstics biodegradables com els polilàctids, els poliglicòlids o les policaprolactones. Entre les seves aplicacions comercials destaquen sutures biodegradables, plàstic base per a impressores 3D o bosses per a residus urbans.

Hàbits més sostenibles

Pin It on Pinterest