ca / es
12 febr. 2015

Nivells d’aigües subterrànies en descens, lleres de rius secs, embassaments buits, contaminació, malbaratament… L’escassetat d’aigua potable ja no és només un problema en països propensos a la sequera. Cada vegada són més els llocs industrialitzats on el consum d’aigua està augmentant més ràpidament del que els recursos disponibles poden subministrar. L’aigua és una qüesti. de seguretat i també motor econòmic. D’on trauran les ciutats l’aigua per beure, cuinar, rentar-nos i mantenir la higiene d’aquí a cinquanta o cent anys? Conjuntament amb la sensibilització ciutadana i mesures puntuals, es necessiten solucions globals i sostenibles per abordar el problema.

Els mars i oceans són les majors reserves d’aigua a la Terra. Durant dècades, la destil·lació tèrmica d’aigua salada s’ha fet servir per mantenir el subministrament en zones costaneres independentment de les condicions climàtiques; però a costa d’un elevat cost energètic. La tecnologia actual combina la neteja inicial de l’aigua de mar per ultrafiltració amb l’eliminació real de sals mitjançant osmosi inversa. Aquesta combinació ha permès la reducció de costos i ha convertir la dessalinització de l’aigua marina en una solució atractiva i eficaç.

Química que dóna aigua

Pin It on Pinterest