ca / es
Albert López de Moragas
04 maig 2015
Hamelin Internacional Laie
Argentona

En aquest vídeo s’explica la importància de la química en diferents aspectes a l’hora de preservar el medi ambient. Per començar toca el tema de l’efecte hivernacle relacionat amb les emissions de diòxid de carboni dels cotxes. Com a solució a l’augment de la temperatura a la terra es comenta la possible solució dels cotxes elèctrics. Aquests vehicles estan potenciats per una bateria. Encara que el seu funcionament no es basi en una reacció de combustió exotèrmica, la creació d’energia a les piles i bateries no s’allunya de la química. Això es deu al fet que les reaccions de reducció i oxidació permeten un flux d’electrons i ajuda a les bateries a funcionar. El problema és que els consumidors d’aquests cotxes elèctrics es queixen de les mancances de les bateries a temperatures extremes, ja que reconeixen que quan fa fred o calor les bateries no rendeixen. Vaig intentar simular aquesta situació al laboratori posant una pila química feta per mi mateix a diferents condicions de temperatura. Es va trobar un punt òptim i també es van detectar temperatures problemàtiques. Amb la intenció de solucionar aquest problema vaig pensar que aquest punt òptim s’havia de mantenir. Vaig pensar en el poliestirè com a material aïllant de la temperatura. Vaig comprovar com s’expandeix aquest material i vaig posar una caixa de poliestirè expandit a diferents temperatures. Es va demostrar que el material era molt aïllant i que per tant ens podia ajudar en el nostre objectiu final de preservar el punt òptim de temperatura de les bateries. Si ens fixem, la química està omnipresent i només hem d’aprendre a controlar-la per fer d’aquest món un món millor.

La química: Ni un problema ni una solució, una realitat

Pin It on Pinterest