ca / es
Nacho Cavaller, Pau Riera, Judit Núñez, Sofia Gómez, Laura Jou
04 maig 2015
Manyanet-Les Corts
Barcelona

Som el Nacho, el Pau, la Judit, la Sofia i la Laura del col·legi Manyanet-Les Corts i hem gravat al laboratori de l’escola un mètode per descafeïnar un refresc -amb cafeïna, clar està-. Els refrescos sense cafeïna són cada cop més usuals en el nostre dia a dia i hem volgut aprendre com es feia. Hem fet servir diclorometà (Cl2CH2), que és el dissolvent orgànic en què es dissoldrà la cafeïna. El diclorometà podrà ser separat del refresc perquè és immiscible en aigua. Un cop evaporat gairebé tot el diclorometà, es farà sublimar la cafeïna per separar-la de qualsevol altre component dissolt al diclorometà. Esperem que us agradi!

Extracció de la cafeïna d’un refresc

Pin It on Pinterest