ca / es
02 febr. 2015

Des de mitjans dels anys 70 del segle passat, els coixins d’aire (airbag en anglès) formen part actualment de l’equipament estàndard de qualsevol turisme. Però, per exemple, aquesta tecnologia també s’ha incorporat a motocicletes, a equipaments esportius com roba d’esquí, i ha format part de l’actual recerca a Mart.

Com funcionen? Quan un vehicle té un accident de trànsit, l’impacte provoca un canvi sobtat de la velocitat del vehicle. Els ocupants, però, mantenen inicialment la seva velocitat i, per això, surten empesos en la direcció del xoc fins que alguna cosa pugui aturar-los. El moment de l’impacte es detecta a través de diversos sensors i un sistema electrònic avalua quins airbags cal inflar. S’activen els components corresponents, es genera gas i la bossa s’infla. Només han passat uns mil·lisegons des del xoc i ja tenim el coixí a punt per amortir l’impacte.

Coixins de vida: els airbags

Pin It on Pinterest